Sanatate si frumusete

  • SĂNĂTATEA ŞI BOALA CA SITUAŢII EXISTENŢIALE
    Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte sănătatea ca „stare de bine psihic, somatic şi social a individului” şi arată că „deţinerea celei mai bune stări de sănătate de care este capabilă persoana umană este un drept fundamental al omului”. Există trei dimensiuni ale sănătăţii:             – absenţa bolii;             – o constituţie genetică bună; – o
  • Rolul aportului de CAFEA în metabolismul GLUCOZEI și al FIERULUI
    Într-o serie de studii epidemiologice. s-a demonstrat că, în general, consumul de cafea este asociat cu problemele care țin de diabetul zaharat de tip 2. Cu toate acestea, se cunoaște că organismul fiind suprasolicitat, manifesta hemocromatoză. Astfel, efectul protector pe care îl prezintă cafeaua este cel puțin parțial explicat, prin efectul inhibitor al absorbției fierului.
  • Efectele aportului neadecvat de energie
    In conditiile unei alimentatii care nu asigura un aport suficient de calorii, organismul este obligat sa apeleze la propriile sale rezerve, in primul rand din grasimea de rezerva, apoi din tesutul muscular. Consecinta este casexia (slabirea organismului) insotita de: scaderea capacitatii de munca, oboseala, apatie, scaderea rezistentei la infectii. Surplusul de energie se depune sub
  • Principalele categorii de substante nutritive: roluri, necesar, ratie calorica zilnica
    A.  Proteinele (protidele) Proteinele sunt formate din aminoacizi in numar de 22-23, dintre care 8 sunt aminoacizi esentiali, indispensabili vietii, iar restul sunt aminoacizi neesentialii. Cei 8 aminoacizi esentiali sunt: Fenilalanina Izoleucina Leucina Lizina Metionina Treonina Triptofan Valina Rolurile proteinelor: Rol plastic (regenereaza tesuturile uzate); Rol structural (intra in structura enzimelor si a altor substante
  • Secretul tenului perfect: serul pentru față. Sfaturi despre cum să folosești corect serul pentru ten
    Pastrarea aspectului placut al pielii,ca si intarzierea proceselor ei de imbatranire,au determinat oamenii de stiinta sa se ocupe indeaproape de structura si imperfectiunile pielii,pentru a gasi metode noi si cat mai eficiente,pentru prepararea unor produse cat mai variate si de o cat mai buna calitate.   Astazi in lumea intreaga chimia sta la baza preparatelor